Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Putyin szerint a többpólusú világrend kialakulása elkerülhetetlen

Az orosz elnök úgy véli, nagyon fontos a személyes kontaktus – bár ő maga mostanában igen ritkán hagyja el Oroszországot.

MTI/EPA/MIKHAIL METZEL
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Putyin a 10. Szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórumon tartott videóbeszédében a nemzetközi kapcsolatokról, valamint a demokratikus, többpólusú világrendről beszélt – írta meg az orosz TASZSZ hírügynökség.

„Oroszország és több más ország álláspontja az, hogy a demokratikus, igazságosabb világrendet a kölcsönös tisztelet és bizalom alapján kell felépíteni, természetesen a nemzetközi jog és az ENSZ alapokmányának általánosan elfogadott elvei alapján” – hangsúlyozta. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A nemzetközi kapcsolatok többpólusú rendszere aktívan fejlődik. A folyamat visszafordíthatatlan, a szemünk előtt bontakozik ki. Globálisan most egy többpólusú világrend alakul ki” – vélekedett Putyin.

A Kreml közlése szerint Putyin „videóbeszédét a közelmúltban, szentpétervári munkalátogatása során rögzítették”. Ennek fényében némileg ellentmondásos, hogy épp a személyes kapcsolattartást méltatta benne:

Még a legfejlettebb kommunikációs technológiák sem helyettesíthetik a közvetlen párbeszédet és a személyes találkozókat” – mondta.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.