Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Putyin szerint a többpólusú világrend kialakulása elkerülhetetlen

MTI/EPA/MIKHAIL METZEL

Bense Róbert

2022. július 3. - 06:01

Az orosz elnök úgy véli, nagyon fontos a személyes kontaktus – bár ő maga mostanában igen ritkán hagyja el Oroszországot.

Putyin a 10. Szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórumon tartott videóbeszédében a nemzetközi kapcsolatokról, valamint a demokratikus, többpólusú világrendről beszélt – írta meg az orosz TASZSZ hírügynökség.

Soron kívül Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

„Oroszország és több más ország álláspontja az, hogy a demokratikus, igazságosabb világrendet a kölcsönös tisztelet és bizalom alapján kell felépíteni, természetesen a nemzetközi jog és az ENSZ alapokmányának általánosan elfogadott elvei alapján” – hangsúlyozta.

A nemzetközi kapcsolatok többpólusú rendszere aktívan fejlődik. A folyamat visszafordíthatatlan, a szemünk előtt bontakozik ki. Globálisan most egy többpólusú világrend alakul ki” – vélekedett Putyin.

A Kreml közlése szerint Putyin „videóbeszédét a közelmúltban, szentpétervári munkalátogatása során rögzítették”. Ennek fényében némileg ellentmondásos, hogy épp a személyes kapcsolattartást méltatta benne:

Még a legfejlettebb kommunikációs technológiák sem helyettesíthetik a közvetlen párbeszédet és a személyes találkozókat” – mondta.