Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Putyin ismét hárít, szerinte a Nyugat a felelős az élelmiszerválságért

Fotó: MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev
not image

Borbély Fanni

2022. június 26. - 17:11

Az orosz elnök ismételten azt állította, hogy igazából nem is Oroszország a felelős a globális élelmiszerválságért, hanem a Nyugat.

A Brics Plus elnevezésű, 17 országot – köztük Kínát, Indiát, Brazíliát és Dél-Afrikát – tömörítő virtuális csúcstalálkozón felszólalva Putyin ismételten azt állította, hogy a Nyugat a felelős a kialakult élelmiszerválságért, sőt, “a legsúlyosabb módon kiegyensúlyozatlannak” nevezte az élelmiszerpiacot.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Putyin ismételten azzal vádolta a Nyugatot, különösen az Egyesült Államokat, hogy az Oroszországból és Fehéroroszországból érkező műtrágyaszállítások korlátozásával “destabilizálják a globális mezőgazdasági termelést”, de azt is nehezményezte, hogy “megnehezítik Moszkva gabonaexportját”.

Közölte, hogy a mezőgazdasági alapanyagok, így például a gabona árának emelkedése főként a fejlődő országokat sújtja, hiszen számukra a kenyér és a liszt jelenti a túlélést, azt azonban természetesen nem volt hajlandó beismerni, hogy azért nem jut el a gabona a fejlődő országokba, mert Oroszország blokkolja az ukrán kikötőket.

Ezt követően egyenesen “hisztériának” nevezte, hogy a világ azt követeli tőle, hogy oldja fel az ukrán kikötők blokádját, szerinte ugyanis a blokád feloldása “sem oldana meg semmilyen problémát a globális gabonapiacon”, anélkül, hogy állítását alátámasztotta volna.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.