Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Putyin felügyelte a nukleáris válaszcsapás gyakorlatát

A gyakorlat során egy Oroszországot ért atomcsapás válaszreakcióját szimulálták – erről maga a védelmi miniszter számolt be.

Szamarkand, 2022. szeptember 16. Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozik a Sanghaji Együttmûködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozójának végén, 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Vlagyimir Putyin által személyesen is felügyelt gyakorlat már régóta szervezés alatt állt, arról pedig az orosz fél szerint az Egyesült Államokat is időben értesítették – írta meg a Sky News.

Szergej Sojgu védelmi miniszter hivatalosan is megerősítette, hogy a gyakorlat egy „ellenséges nukleáris támadásra válaszul végrehajtandó, erőteljes nukleáris csapás” szimulálására irányult. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Nem egyenlő a korábbi fenyegetésekkel

Oroszország minden évben tart hasonló gyakorlatot, és bevett szokás, hogy erről előre értesítik az USA-t is. Idén azonban már volt egy ilyen szimuláció, éppen napokkal Ukrajna lerohanását megelőzően.

A mostani esemény kapcsán az Egyesült Államok is megerősítette, hogy rutingyakorlatról van szó, az értesítésre pedig azért van szükség, hogy ezzel is elkerüljék a két ország közötti félreértéseket.

Nyugati tisztviselők szerint nem összetévesztendők Vlagyimir Putyin fenyegetései az éves gyakorlatokkal, a bejelentési kötelezettség teljesítése is ezt erősíti meg.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.