Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországi Történelmi Társaság és az Oroszországi Hadtörténeti Társaság képviselõivel folytatott tanácskozáson Moszkvában 2022. november 4-én, a népi egység napján. Az orosz vezetés 2005-ben nyilvánította november 4-ét a népi egység napjává, amely a lengyel-litván megszállók 1612-es kiûzésének évfordulója. A megszállók elleni népfelkelést Kuzma Minyin és Pozsarszkij herceg vezette. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az orosz elnök úgy vélekedett, hogy növekszik a nukleáris háború veszélye, Moszkva azonban nem fenyegetőzik.

Az ukrajnai “különleges hadművelet” elhúzódhat, de nincs szükség további mozgósításra Oroszországban – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának szerdai tanácskozásán.

Azt mondta, hogy az őszi részleges mozgósítás során fegyverbe állított 300 ezer katona közül 150 ezret vezényeltek Ukrajnában, közülük 77 ezret harcoló egységekbe osztottak be.

További 150 ezer ember még a kiképző bázisokon van, így további mobilizációról beszélni “nincs értelme”.

Úgy vélekedett, hogy a nukleáris háború veszélye növekszik, de Moszkva nem fenyegetőzik a nukleáris fegyvereivel, amelyekre úgy tekint, mint a feltartóztatás eszközeire.

MTI