Annyi új exkluzív PS-játékot mutatott be a Sony, hogy még a fele is sok

Polyphony Digital
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 9. - 23:17

Rengeteg újdonságról hullott le a lepel a Sony legutóbbi online eseményén, amelyet a hivatalos csatornákon több százezren követtek figyelemmel.

Első körben a third party stúdiók kerültek terítékre, akik bemutatták legújabb alkotásaikat. Néhány perc erejéig feltűnt a PC-re is érkező Deathloop és Forspoken, azonban egyértelműen a Star Wars: Knights of the Old Republic remake vitte a prímet, a legendás game ugyanis újragondolt változatként fog megjelenni PS5-re.

Sokak bánatára a Rockstar Games nem a GTA 6 első trailerét mutatta be, hanem egy elcsépelt GTA 5 ízelítőt kaptunk, amely végén bejelentették, hogy egészen 2022 márciusáig csúszik a next-gen verzió piacra dobása, amin talán már senki sem lepődött meg.

Az Alan Wake Remastered trailerét is megkaptuk, a játék többek között továbbfejlesztett látvánnyal és felturbózott karakterekkel lett ellátva, és természetesen nem hiányozhat a 4K 60 fps sem.

Egyértelműen a PlayStation Studios játékaira volt mindenki kíváncsi, és a japán techóriás tartotta is a szavát, jó szokásához híven ledobták azokat a bizonyos bombákat, így szinte senki sem panaszkodhatott a show végén.

A Polyphony Digital soron következő mesterművéről, a Gran Turismo-széria hetedik epizódjáról érkezett egy bődületes grafikájú trailer, amitől egyenesen leesett az állunk. Azon túl, hogy visszatérnek a szimulátorba a korábbi részekben felbukkanó versenypályák, a GT Sport festéstervezője is bemutatkozott, valamint bepillantást nyerhettünk a tuningboltba is, ahol kedvünkre vásárolhatjuk meg az autóinkhoz szánt alkatrészeket. Megtudhattuk továbbá, hogy 2022. március 4-én kerül a boltok polcaira az alkotás, így már csak durván fél évet kell várnunk rá, hogy kipróbálhassuk az autós game-ek királyát.

Az Insomniac Games jóvoltából nem egy, hanem egyenesen két exkluzív játékkal fog bővülni a PlayStation-címek tárháza, mivel a régóta rebesgetett Wolverine mellett a Spider-Man 2 is fejlesztés alatt áll.

A bemutató végéről természetesen nem hiányozhatott az örök kedvenc God of War-széria legújabb része sem, ugyanis egy ízelítő keretében kiderült, valóban God of War: Ragnarök néven érkezik a sorozat folytatása, és még egy több perces gameplay-ekkel teletűzdelt trailert is kaptunk, ami egészen parádésra sikeredett.