Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Újabb infómorzsák láttak napvilágot a PS5 Pro specifikációi kapcsán

Ahogy telnek a napok, egyre élesedik a kép, s egyre biztosabb, mire számíthatunk.

...svg content...Fotó: Sony
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Miután biztossá vált, hogy érkezik a PS5 Pro, a nagy felhajtás közepette folyamatos szivárognak ki újabb és újabb izgalmas részletek a várva várt új konzol kapcsán. Noha mint mindig, most is érdemes fenntartásokkal kezelni ezen információkat, hiszen egyelőre semmi sem került megerősítésre.

S bár javarészt spekulatív információkról van szó, mégis tovább erősítik a Sony PS5 következő verziójának potenciális fejlesztései és funkciói körüli növekvő vitát. Az már borítékolható, hogy a PS5 Pro modell több tekintetben is felülmúlja majd elődjét: akár 45 százalékkal gyorsabb renderelési sebességgel, továbbfejlesztett ray-tracing teljesítménnyel, és a jelenleg elérhető teljesítmény majdnem háromszorosával érkezhet. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Miután a PS5 egyre öregszik (természetesen még nem mondható nyugdíjasnak, hiszen csak 2020 év végén jelent meg), egyre többen találgatják, milyen újítással érkezhet majd utódja, fókuszban a rendszermemória-, CPU- és hangspecifikációkkal. Az Insider Gaming értesülései szerint a PS5 Pro rendszermemóriája állítólag 28 százalékkal hatékonyabb lesz, mint a hagyományos konzolé, sávszélessége 576 GB/s, szemben a hagyományos PlayStation 5 448 GB/s sávszélességével.

A CPU-t tekintve szinte biztosan kap egy „High CPU Frequency Mode” üzemmódot is a Pro modell, mely 3,85 GHz-re növeli a CPU órajelét, ami a sima PS5 konzolokhoz képest 10 százalékos növekedést jelent. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy e mód aktiválása azzal jár, hogy átcsoportosítja a GPU teljesítményét, ami a GPU teljesítményének minimális csökkenését eredményezi. Noha továbbra sincs hivatalos információ az új konzol várható debütálásáról, nem kizárt, hogy még 2024 év végén megérkezik.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.