Közeleg a Pixel 6 bejelentése, a Google már el is hintett néhány infómorzsát

Google
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 12. - 01:08

Egészen sejtelmes előzetest osztott meg a kaliforniai techóriás a közösségi médiában, mely alapján kijelenthetjük, minden idők legfantasztikusabb Google-okoseszközének megjelenése közeleg.

A Google hivatalos Instagram-oldalára feltöltött fotón egy 4×3-as rácsban az Android 12 operációs rendszer kinézetét csodálhatjuk meg a hamarosan debütáló Pixel 6 okostelefonok kijelzőjén.

A „Certified Pixel Lover” című, #TeamPixel és #Pixel6 hashtagekkel ellátott poszt egyértelműen az új Google mobiltelefonokra utal, amelyek azonban még az FCC hitelesítésére várnak, tehát még akár hónapokat várhatunk arra, hogy kezünkbe vehessük őket.

Szivárogtatások szerint október 28-án rajtolhatnak el az előrendelések, a globális chiphiány következtében azonban korlátozott példányszámban lesznek csupán elérhetőek a Pixel 6 modellszéria készülékei.

Fotó: Instagram/Google

A Pixel 6 és Pixel 6 Pro elsőként kaphatják meg a Google saját fejlesztésű Tensor lapkakészleteit, amelyeket minden bizonnyal a Samsung gyárthat le korábbi Exynos chipekből.

Az alapmodell 6,4 hüvelykes, 90 Hz-es, FullHD+ felbontású panelt fog kapni, míg nagyobbik testvére, a Pro 6,7 colos, QHD+ felbontású, 120 Hz-es kijelzővel jelenhet meg a piacon.