Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Pilóta nélküli katonai drónt mutatott be az Airbus

Az Airbus repülőgépipari óriáscég a berlini ILA nemzetközi repülőgépipari kiállításon mutatta be „Wingman” nevű új, pilóta nélküli lopakodó drón koncepcióját.

...svg content...Fotó: Airbus
Technológia

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Wingmant úgy tervezték, hogy a pilótával felszerelt vadászrepülőgépek mellett működjön, és olyan kockázatos feladatokat hajtson végre, mint a felderítés, az elektronikus hadviselés és a földi vagy légi célpontok elleni precíziós csapások.

„A Wingman célja, hogy a jelenlegi személyzettel ellátott harci gépek képességeit olyan pilóta nélküli platformokkal egészítse ki, amelyek képesek fegyvert hordozni” – közölte az Airbus. A drón alacsony észlelhetőségű lopakodó kialakítással, fejlett érzékelőkkel és különböző fegyverzet integrálásának képességével is rendelkezik. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Michael Schoellhorn, az Airbus Defence and Space vezérigazgatója  az eseményen kiemelte, hogy véleménye szerint a német légierőnek is szüksége van egy ilyen rendszerre, amely már a 2030-as években támogatni tudná vadászflottáját. Mint mondta, a következő években azon fognak dolgozni, hogy a projektet finomhangolják, hogy végeredményül egy megfizethető, ám remek teljesítményt nyújtó gépet kínálhassanak.

A Wingban fedélzetén korunk szellemiségéhez hűen a mesterséges intelligencia is megtalálható lesz, melynek szerepéről egyelőre csak annyit árultak el, hogy a szenzoradatok feldolgozásában és más egyéb feladatokban nyújt majd segítséget.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.