Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,94 Ft
Font
451,43 Ft
Bitcoin
69,712 $

Immár hivatalos, három pihenőnap és három hétvégi munkanap lesz jövőre

Mindez a nemzetgazdasági miniszter tegnap este megjelent rendeletéből derült ki.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Három pihenőnap és három hétvégi munkanap lesz jövőre – mindez a nemzetgazdasági miniszter tegnap este megjelent rendeletéből derült ki, ami a 2025. évi munkaszüneti napok körüli munkarendet határozza meg. Ez alapján elmondható, hogy a rendelet nem tartalmaz meglepetést a márciusban társadalmi egyeztetésre bocsátott változathoz képest. Azaz jövőre is marad az a gyakorlat, hogy a csütörtökre és keddre eső munkaszüneti napokból pihenőnapok beiktatásával hosszú hétvégére lehet számítani.

Cserébe az ünnep környékén valamikor egy szombat munkanap lesz. Jövőre két csütörtöki ünneppel történik ez: május elseje és október huszonharmadika. Emellett 2025. május 2., péntek szintén pihenőnap lesz, amit május 17-én szombaton kell ledolgozni. Illetve 2025. október 24-én, pénteken sem kell dolgozni, de előtte egy szűk héttel, október 18-án, szombaton viszont igen. A harmadik pihenőnap 2025. december 24., szerda lesz. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

A következő két karácsonyi ünnepnappal pedig ötnapos lesz a hétvége, ezért cserébe viszont december 13-án, szombaton be kell majd menni dolgozni. Továbbá jövőre március 15. szombatra esik, ahogy a Mindenszentek is. A húsvéti ünnepek április második felében lesznek (18-21.), Pünkösdhétfő így ismét átesik júniusra (9.). Az államalapítás (augusztus 20.) kettévágja majd a hetet, szerdán fogjuk ünnepelni. 2026 pedig majd várhatóan újra hosszú hétvégével fog kezdődni.

Ugyanis január 1. csütörtökön lesz. Ennek pénteki pihenőnapját a 2025-ös évre nem rendezte a kormány, ezért várhatóan utána, jó eséllyel január 10-én kell majd ledolgozni, de erről csak később születik majd kormánydöntés – írja a Portfolio. Korábban egyébként azt is megírtuk, mennyi szabadságra van szükség ahhoz, hogy hosszabb vakációnk legyen 2024-ben. Míg az idei munkaszüneti napok listáját ebben a cikkben részleteztük.