Peter Shilton még halála után sem hajlandó megbocsátani Maradonának

not image

Borbély Fanni

2020. november 27. - 14:15

Az egykori brit kapitány azzal vádolta Maradonát, hogy nem sportszerű, sőt azt is elárulta, hogy az 1986-os bajnokság nyolcaddöntője óta eltelt 34 évben egyetlen szót sem váltottak egymással – tudtuk meg az Independent híradásából.

Az egykori brit kapitány azzal vádolta Maradonát, hogy nem sportszerű, sőt azt is elárulta, hogy az 1986-os világbajnokság nyolcaddöntője óta eltelt 34 évben egyetlen szót sem váltottak egymással – tudtuk meg az Independent híradásából.

Diego Maradona szerdán hunyt el, szívroham következtében, s bár még egy nap sem telt el az argentin legenda halála óta, rengeteg információ kapott szárnyra karrierjével kapcsolatban. A fent említett 1986-os bajnokságon Argentína legyőzte Angliát és ekkor került sor a híres Isten keze gólra is, mely azóta is a futballtörténelem egyik legmeghatározóbb pillanata.

Shilton mindenekelőtt elmondta, megrendülten hallotta a hírt, miszerint Maradona 60 éves korában elhunyt és együttérzését fejezte ki családja részére. Azonban azt is megemlítette, hogy az argentin legenda meghatározó szerepet töltött be életében, mondjuk nem egészen úgy ahogyan ezt gondoltuk. Shilton úgy fogalmazott, soha nem tudta elfelejteni a nyolcaddöntő első gólját, azt konkrétan csalásnak nevezte.

Sőt, véleménye szerint az argentin csapat nem is lett volna képes megszerezni második gólját a meccsen, ha az angolok nem hagyják az elsőt. Shilton szerint maga Maradona is tisztában volt azzal, hogy nem sportszerűen járt el, ám mivel sem a játékvezető, sem pedig a partjelzők nem jelezték a hibát, így effektíve senki nem is foglalkozott vele.

Így búcsúzott Lionel Messi és Cristiano Ronaldo a hirtelen elhunyt Diego Maradonától

Bár Maradona kétségkívül egy megosztó személyiség volt, Shilton elsősorban azt nehezményezte, hogy az argentin soha nem kért tőle bocsánatot a történtek miatt.