Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Pénzügyi gondokkal küzd a Magyarországon is akkumulátor-gyárakat építő SK ON

A Magyarországon is üzemekkel rendelkező dél-koreai SK ON tíz egymást követő veszteséges negyedév után vészhelyzetet hirdetett.

...svg content...Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Jelentős pénzügyi kihívásokkal néz szembe az SK ON, a világ negyedik legnagyobb akkumulátorgyártó vállalata. A Financial Times beszámolója szerint a cég vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt.

Az SK ON, amely többek között Iváncsán és Komáromban is üzemeltet gyárat, 2021-es önállósodása óta nem tudott nyereséget elkönyvelni. A vállalat nehézségei szorosan összefüggnek az elektromos autóipar jelenlegi helyzetével. Az elmúlt időszakban az elektromos járművek eladásai jelentősen visszaestek, ami közvetlenül érinti az akkumulátorgyártókat is. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

Ennek következményeként az SK ON magyarországi üzemeiben, köztük az iváncsai telephelyen is elbocsátásokra került sor, bár a cég azóta újra megkezdte a munkaerő-toborzást.

A cégvezető a munkavállalókhoz intézett levelében úgy fogalmazott, „A céget falhoz szorította a piaci helyzet, ilyen helyzetekben pedig össze kell fogni.” A vállalat a múlt héten átfogó költségcsökkentő intézkedéseket jelentett be, azonban felmerült annak lehetősége is, hogy az anyavállalat, az SK Innovation beavatkozására lesz szükség a helyzet stabilizálásához.

Az SK ON jelenleg a kínai CATL és BYD, valamint a szintén dél-koreai LG Energy Systems mögött foglal helyet a globális akkumulátorgyártók rangsorában.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.