Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Pénztárcabarát ételek is lesznek a Szigeten

Az étkezés az egyik legfontosabb a Sziget Fesztiválon, és természetesen erre is komoly figyelmet fordítanak a szervezők.

...svg content...Fotó: A 30. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2024. augusztus 6-án. A Sziget ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget augusztus 7. és 12. között. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Az idei alkoholárak is napvilágot láttak a Sziget nyitánya előtt egy nappal. Ez mindig fontos kérdést jelent, különösen a magyar látogatók számára, de nemcsak ezen a téren történtek fejlesztések.

Valójában minden téren fejlődött a Sziget, és nem is keveset. Ezzel a szervezők mindig magasabbra teszik a lécet saját maguknak, és mint mindig, az étkezés a lista első felében szerepel, mert a fesztiválozók szeretnek finomakat enni, és a változatos étkezés megvalósítása szintén prioritást érdemel. Soron kívül Változékony idő vár ránk pénteken, havas esőre is van kilátás

Pénztárcabarát ételekkel is készülnek

A tavalyi fejlesztéseket megtartva, illetve továbbfejlesztve, változatos kínálattal, kényelmi szolgáltatásokkal és „pénztárcabarát” ételekkel készül a Sziget a vendéglátás terén. Továbbra is konyhás blokkokban, azaz food court-okban kínálják az ételeket a tavalyihoz hasonló elrendezésben úgy, hogy mindenki megtalálja a számára kedvező kínálatot – olvasható a közleményben.

A választékban ugyanúgy lesznek magyaros ízek, mint nemzetközi ételek. Az ételt kínáló helyeknek minimum egy, ún. pénztárcabarát ételt kell tartaniuk, ezeket a szervezők előre egyeztették a vendéglátósokkal, és folyamatosan ellenőrzik a kínálatot. A vendéglátás terén idén is kiemelt szempont a környezettudatosság.

A szerződött partnerek a műanyag zacskók, nylon táskák, eldobható tányérok, evőeszközök és egyéb csomagolóanyagok helyett kizárólag papír vagy környezetbarát, lebomló anyagokból készült kellékeket használhatnak. Előnyt jelent, ha a vendéglátósok energiatakarékos megoldásokat választanak, ha a standjaikat környezetbarát anyagok felhasználásával alakítják ki, ha az alapanyag beszerzéseik során a fenntarthatóság kiemelt szerepet kap.

2024-ben, a tavalyi évhez képest egy szigorúbb kritériumrendszer alapján ellenőrzik a vendéglátó egységeket a szervezők. Ezzel a lépéssel is igyekeznek egy még környezettudatosabb, jelentősen kisebb karbonlábnyomú vendéglátást kialakítani, figyelmet fordítva a látogatók szemléletformálásra is. További újítás, hogy a korábbi ivóvízközpontok a food court-okban elhelyezett ivóvízvételi lehetőségekkel is bővülnek idén.

Szijjártó Péter is nagyon aggódik: azonnal békét kell kötni

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint annyira súlyos már a helyzet Ukrajnában, hogy azonnal békét kell kötni.