Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Pénzt követelt Kanadában élő haragosától, nem kapott – dühből szétverte diósjenői házát

A férfi azonnal akarta az 1000 dollárt, ám ismerőse ennek nem tett eleget.

Fotó: Unsplash/Christopher Burns
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint akár 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat az a forrófejű férfi, aki pénzt követelt külföldön élő ismerősétől, amikor pedig nem kapta meg, amit követelt, nemes egyszerűséggel elment ismerőse diósjenői házához, és szétverte azt.

A vádirat szerint a 27 éves férfi 2022. augusztus 22-én a semmiből ráírt a tengeren túl élő régi haragosára és követelte tőle, hogy azonnal küldjön neki 1000 dollárt, ellenkező esetben bemegy az itthoni házába és azt szétveri. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A Kanadában élő nő azonban nem volt hajlandó pénzt utalni a követelőző férfi számára, mire a forrófejű vádlott szeptember 5-én egy baltával betört annak lakatlan diósjenői házába, ott szétverte az árammérő órákat, a bejárati ajtót, beverte az ablakokat, és tönkre tette a hűtőszekrényt, a bútorokat és az elektronikai eszközöket.

A történtekre való tekintettel a járási ügyészség a férfit zsarolás kísérletével, a ház szétverése miatt pedig rongálás vétségével vádolta meg: az ügyészség a büntetlen előéletű, a cselekményét beismerő vádlottal szemben 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint a több százezer forintos bűnügyi költség megfizettetését és a sértettnek okozott közel 900 ezer forintos kár megtérítését is indítványozta.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.