Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Nincs megállás, még tovább emelkednek az üzemanyagárak

Pénteken ismét drágul a benzin és a gázolaj is.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Szerda után pénteken is tovább emelkednek az üzemanyagárak, a benzin beszerzési ára bruttó 7, a gázolajé pedig bruttó 5 forinttal emelkedik – számolt be róla a holtankoljak.hu. Mint írták, így a 95-ös benzin literenkénti ára 631 forintra, míg a gázolajé 648 forintra emelkedik.

Ez legfőképp annak köszönhető, hogy a Brent típusú olaj ára az előző héten 4%-ot emelkedett, és jelenleg is 85 dollár feletti az árfolyam. A Nemzetközi Energiaügynökség prognózisa nyomán immár négyhavi csúcsra nőtt az olaj hordónkénti ára.

Az előrejelzés szerint a piac szűkülni fog 2024-ben, a kereslet viszont emelkedésnek indul. Ez hatással van a hazai üzemanyagárakra, mint ahogy a forint-dollár hullámzó árfolyama is. A kedvezőtlen adatok hatására várhatóan a következő héten további drágulást tapasztalhatunk a kutakon.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.