Clouds
21 Budapest
Dollár
367,84 Ft
Euró
394,58 Ft
Font
442,23 Ft
Bitcoin
22,993 $

Annyira penészes az önkormányzati lakás, hogy inhalátort kell használnia a bérlőnek

Fotó: Unsplash/Sandy Millar
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A nő két évvel ezelőtt költözött be az egyesült királyságbeli Swindonban található Buckhurst Crescenten lévő, önkormányzati lakásba, s már akkor gyanús volt neki a túlzott nedvességtartalom.

Tia-Maria Thornbury az Independentnek nyilatkozva osztotta meg keserű történetét: a nő két évvel ezelőtt költözött be az egyesült királyságbeli Swindonban található Buckhurst Crescenten lévő, önkormányzati lakásba, ám már akkor gyanússá vált neki, hogy meglepően magas a lakás páratartalma.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A nő azt mondja, ahhoz, hogy túléljen a penészes önkormányzati lakásban, félóránként kell használnia asztma inhalátorát: annak ellenére, hogy már jelezte az önkormányzatnak a problémát, és szakemberekkel ki is takaríttatta lakást, a penész ugyanúgy visszatér, jellemzően a konyha, a hálószoba, valamint a nappali falain és mennyezetén.

Elmondása szerint miután karácsonyra elutaztak párjával és hazatértek a lakásba, azt vették észre, hogy a penész már a nappali szőnyegét borította: miután átvizsgálta a lakás többi részét, felfedezte, hogy a matraca alján is megjelentek a dohos fekete penészfoltok.

Alapvetően is betegségekkel küzd, a penész csak ront a helyzeten

A nő alapvetően is asztmával küzd, amit jelentősen ront a penész, és az a stressz, hogy egy olyan ingatlan él, melyet legkevésbé sem tart biztonságosnak, a szintén már meglévő szívbetegségének sem tesz túl jót. Megpróbáltatásait úgy írta le:

“Tehetetlennek és dühösnek érzem magam. Ez nem helyes. Ez egy rémálom. A lakás levegője szörnyű, ezért félóránként kell használnom az inhalátoromat. A párom egyik nap kihívta a mentőket is, mert nem kaptam levegőt. A penész tönkretette a bútoraimat és egyáltalán nem tudom használni a nappalit, pedig a tengerimalacaim is ott vannak, ami aggaszt.”

Elmondása szerint az önkormányzat az ő kifejezett kérésére is csak kétszer küldött takarítókat a lakásba, s mindig azzal próbálják nyugtatni, hogy “a penész nem tér vissza”, de az visszatér.

A nő azt is megosztotta, hogy a beköltözés napján még mindent rendben talált, ám a második, vagy harmadik napon elkezdett beázni a fal. Annyit még hozzátett, hogy méltatlannak érzi ezt a helyzetet, mivel annak ellenére, hogy a lakás önkormányzati tulajdonban van, ő havonta 700 fontot (316 ezer forint) fizet érte.