Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

A Klebelsberg Központ elnöke a pedagógusképzésről: „ezen a téren még van tennivaló”

Hajnal Gabriella a pedagógusok túlterheltségéről is beszélt.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A központ elnöke a Mandinernek adott interjújában kiemelte, hogy véleménye szerint a tanárhiány kapcsán semmivel nem állnak rosszabbul, mint korábban: „Akad bőven iskola, ahol az előírt mennyiséghez képest jóval több órát adnak a gyerekeknek, hallani heti negyvenről is, miközben még középiskolában is legfeljebb harmincnégy lehetne” – idézte Hajnalt az MTI.

„Ha betartanák az intézmények a szabályokat, messze nem panaszkodnának annyian túlterheltségre. Én többek között azért vagyok itt, hogy a gyermekek érdekeit képviseljem, ezért amit csak lehet, megteszem, hogy ne legyenek ilyen túlzások” – fogalmazott. Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

Amit a pedagógusképzést illeti, az elnök szerint a jelentkezők száma tavaly kiemelkedően magas volt, ám mint mondta, „ezen a téren van még tennivaló”, hozzátéve, hogy a béremelés a pályakezdők számára vonzó, hiszen soha nem keresett még annyit egy „egyetemről kilépő fiatal tanár, mint most”.

Mint mondta, összesen 1215 tanár nem írta alá a státusztörvény alapján megírt új szerződését, ami „nyilván nem nulla, de a nagyon soktól azért messze van, tekintve, hogy mintegy nyolcvanezer pedagógus jogviszonnyal rendelkező kolléga tartozik a tankerületekhez” – fogalmazott.