Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Pásztorok és gazdák csaptak össze Nigériában, több mint 100 ember meghalt

Fotó: MTI/EPA/Deji Yake A kép illusztráció.
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Több mint 100 ember vesztette életét Nigéria középső részén az immáron több napja tartó, közösségek között kirobbant feszültség nyomán.

A France 24 jelentése szerint több mint 100 ember életét vesztette Nigéria középső részén a több napja tartó, közösségek közötti erőszakos cselekményekben, melyek során több száz házat romboltak le és több ezer embert kényszerítettek menekülésre.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyhatja el a kórházat Ferenc pápa

A helyi tisztviselők közlése szerint a évek óta nem került sor ilyen brutális összecsapásokra Plateau államban a szarvasmarha-tenyésztők és a földművelő közösségek között, egy olyan régióban, mely már nagyon régóta küzd etnikai és vallási feszültségekkel és megtorló támadásokkal.

A hét eleje óta a Mangu körzetben és környékén lévő mezőgazdasági falvak ellen fegyveresek által elkövetett támadások halálos áldozatainak száma meghaladta a 100-at. Plateau állam biztonsági erői csütörtökön arról számoltak be, hogy helyreállt a nyugalom, ám helyi források szerint több faluban még mindig erőszakos cselekmények folynak, a lakosok pedig menekülnek.

Daput Minister Daniel, Mangu körzet elnöke megosztotta:

„A támadásokban megölt emberek száma meghaladta a 100-at. Eddig is érkeztek jelentések támadásokról és házak felgyújtásáról az önkormányzati területen belül számos helyről.”

Plateau állam kormánya egyelőre nem közölte halálos áldozatok számát, csak annyit osztott meg, hogy az erőszak „sok halottat hagyott maga után”. Az állam kormánya rendkívüli ülést hívott össze a támadások miatt, és pénteken ígéretet tett arra, hogy a biztonsági erők a helyszínen megfékezik a további erőszakot.