Clouds
21 Budapest
Dollár
354,04 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
438,45 Ft
Bitcoin
23,724 $

Parragh: tavasszal lehet kivezetni az árstopokat

Budapest, 2022. március 29. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédet mond Az ösztönzõ állam - sikeres gazdasági újraindítás 2022 címmel tartott konferencián Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. március 29-én. MTI/Kovács Attila
Gazdaság

Bense Róbert

Szerkesztő

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a fokozatos kivezetés elvét támogatja.

Parragh László úgy véli, hogy az árstopokat az élelmiszerár-infláció csúcsát követően lehet kivezetni. Ez a tavasz folyamán következhet be – mondta el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Egyenes beszédben.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

„Az árstop bevezetése az élelmiszeráraknál a társadalom alsó harmadának megélhetését támogatta, ilyen értelemben az helyes volt, de ez tartósan nem maradhat meg, mert a piacgazdaság alapjait elodázza” – mondta Parragh.

Egyeztetnek a felekkel, döntés azonban még nem született

Véleménye szerint az intézkedés mostanra már betöltötte szerepét, a kivezetés pedig azért is lenne fontos lépés, mivel a jelenlegi rendeletek a feketegazdaságot erősítik.

Elmondta, hogy a magyar élelmiszer jelentős része külföldi piacra kerül, helyét pedig a silányabb minőségű importáruk veszik át Magyarországon – számolt be róla az ATV.

Hozzátette, jelenleg is tárgyalnak a Kereskedelmi Szövetséggel és a kiskereskedelemben érintett szervezetekkel, emellett a kormánnyal is folyamatosan egyeztetnek az árstop kivezetésének lehetőségeiről.