Clouds
21 Budapest
Dollár
354,13 Ft
Euró
385,88 Ft
Font
432,43 Ft
Bitcoin
23,640 $

Mióta itt jártál:

Parragh László: lassan meg kell tervezni az ársapkák kivezetését

Fotó: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszédet mond a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budavári Főőrség épületében 2022. november 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint ehhez kezdenek összeállni a szükséges feltételek, s ilyen az infláció és a forint árfolyamának kedvező alakulása, de ide sorolható a növekedés és a fogyasztás visszaesése is.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a gazdasági folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy újra kell gondolni az ársapkák fenntartását, lassan pedig meg kell tervezni a kivezetésüket, amely egy gazdaságpolitikai feladat.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában kifejtette, ehhez kezdenek összeállni a szükséges feltételek, s ilyen az infláció és a forint árfolyamának kedvező alakulása, de ide sorolható a növekedés és a fogyasztás visszaesése is.

Emellett úgy véli, hogy a kamatcsökkentésben is el kell kezdeni gondolkodni, ugyanis a beruházásokat visszaveti a 13%-os alapkamat, ám megítélése szerint ez a kamatszint egyre kevésbé indokolt – írta a Portfolio.

Majd az MKIK elnöke arra utalt, talán meglepően hangzik, de az idei év várhatóan könnyebb lesz, mint az elmúlt esztendő, amely valóban nagy nehézségek elé állította az országot, s ezt követően kifejtette, mi indokolja még az optimizmusát.

Elmondása szerint arra számítanak, hogy a forint tovább erősödhet a jövőben, az infláció pedig egy-két hónap múlva csúcsra ér, emellett a cégek alkalmazkodtak a magas energiaárakhoz, továbbá az ország elkerüli a recessziós pályát.