Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,91 Ft
Euró
393,05 Ft
Font
457,08 Ft
Bitcoin
66,595 $

Történelmi biztonsági intézkedések a párizsi olimpiára

A francia hatóságok soha nem látott módon készülnek a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékok biztosítására.

Fotó: Unsplash/Pedro Lastra
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a szervezők hatalmas rendőri és katonai erőket vonultatnak fel, olyannyira, hogy belügyminisztérium becslése alapján a játékok időtartamára akár 2000 további rendőrre is szükség lehet a fővárosban.

Fenyegetettség esetén a francia kormány nemzetközi segítséget is kért, Lengyelország pedig már jelezte is, hogy katonákat ajánl fel a biztonsági feladatok ellátására. Történelmi jelentőségű lesz, hogy a nyitóünnepséget ezúttal nem stadionban, hanem kültéri helyszínen, a Szajna partján rendezik meg. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Mindez jelentős kihívás a szervezők számára, akiknek mintegy 6 kilométeres területet kell biztosítaniuk. Értesülések szerint mesterlövészeket is bevetnek majd a folyópart teljes szakaszán. A szervezők korábban 5-600 ezer fős tömeggel számoltak a nyitóünnepségre, a legfrissebb kalkulációk szerint azonban már „csak” 300 ezer fővel számolnak.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.

Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Több mint 43 ezer négyzetméterrel bővülhet a Samsung gödi akkumulátorgyára, a fejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították.