Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,798 $

Párizs olimpiai lázban ég, a szerencsések most Milák Kristóf számaira is jegyet válthatnak

Már nyolcmillió jegyet értékesítettek a párizsi olimpiára, most újabb belépők találnak gazdára.

...svg content...MTI/EPA/Gonzalo Fuentes
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Csak a Szajna partján tervezett nyitóünnepségre mintegy 300 ezer embert várnak a szervezők, a jegyértékesítés pedig továbbra is gőzerővel folyik, most újabb 250 ezer belépőt vásárolhatnak meg az érdeklődők.

„A többek között a torna-, valamint az úszóversenyekre szóló jegyek reggel tíztől válnak elérhetővé. Alig több mint száz nap van a rajtig, és bár maradtak kérdőjelek, ezeket igyekszünk kiegyenesíteni – idézte a szervezőbizottság elnökét a Világgazdaság. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

„Minden nap számít, tesszük a dolgunkat, és szerények maradunk, mert a záróünnepségig bármi megtörténhet” – fogalmazott Tony Estanguet, aki jövő héten a görögországi Olümpiába utazik, ahol ünnepélyes keretek között meggyújtják az olimpiai fáklyát.

A párizsi olimpia július 26-án veszi kezdetét és augusztus 11-ig tart, a francia főváros 1900 és 1924 után harmadszor ad otthont a játékoknak, melyen olyan – korábban nem olimpiai – sportágak is szerepelnek, mint a breaktánc, vagy a szörf.

Az ötkarikás játékok kapcsán jelentős biztonsági döntéseket kellett hozni a szervezőknek a magas terrorfenyegetettségi szint miatt, több ezer rendőr és katona garantálja a rendet a francia fővárosban.