Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,088 $

Özönvízszerű esőzések: legkevesebb 21 ember meghalt a Dominikai Köztársaságban

A hétvégén özönvízszerű esőzéssel csapott le egy vihar a Dominikai Köztársaságra, melynek következtében legkevesebb 21 ember életét vesztette.

Fotó: EPA/Orlando Barria
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BBC értesülései szerint a hatóságok arról számoltak be, hogy legkevesebb 21 halálos áldozatról tudnak a hétvégi özönvízszerű esőzéssel összefüggésben: jelentős mennyiségű csapadékkal érkező vihar csapott le az országra, mely emberéleteket követelt, és több ezer lakost kényszerített arra, hogy elhagyják lakóhelyüket.

A hatóságok közlése szerint vizsgálatot indítottak, miután 9 ember életét vesztette, amikor az özönvízszerű esőzések következtében leomlott egy autópálya-alagút fala a fővárosban, Santo Domingóban. Összesen több mint 13 ezer embert evakuáltak biztonságos területekre a hatalmas vihar nyomán.

A helyi vészhelyzeti műveleti központ (COE) szerint az esőzés elárasztotta a lakóházakat, megrongálta az utakat és a hidakat, valamint széles körű áramkimaradást is okozott. A hatóságok beszámolói szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van.

A természeti katasztrófa kapcsán Luis Abinader dominikai elnök is megszólalt, aki az ország történetében bekövetkezett „eddigi legnagyobb esőzésnek” minősítette a hétvégi vihart. Vasárnap délutánig legkevesebb 45 település volt elvágva a külvilágtól, miután ideiglenesen megszűnt a kommunikáció.

Eközben az amerikai nagykövetség arról jelentett, hogy az esőzések várhatóan hétfőn is folytatódni fognak az ország egyes területein, ami miatt a 32 tartomány többsége továbbra is piros és sárga riasztás alatt áll. Az elnök pedig elrendelte, hogy szerdáig függesszék fel az oktatást az iskolákban, hogy „garantáljuk fiataljaink biztonságát”.