Dollár
423,92 Ft
Euró
412,75 Ft
Font
461,42 Ft
Bitcoin
19,511 $

Óvadék ellenében szabadlábra került a nemi erőszakkal vádolt Mason Greenwood

Mason Greenwood, a Manchester United (b) és Tyrone Mings, az Aston Villa játékosa az angol labdarúgó FA-Kupa harmadik fordulójában játszott mérkõzésen Manchesterben 2022. január 10-én. MTI/EPA/Peter Powell
not image

Borbély Fanni

2022. február 2. - 13:31

A Manchester United játékosa óvadék ellenében szabadlábra került.

Miután vasárnap nemi erőszak és testi sértés vádjával letartóztatták a Manchester United 20 éves játékosát, a klub is bejelentette, hogy határozatlan időre, “további intézkedésig” felfüggesztik a játékost, így sem a mérkőzéseken, sem pedig az edzéseken nem vehet részt a klubbal.

A Sky News értesülései szerint miután vasárnap letartóztatták Greenwoodot nemi erőszak és testi sértés vádjával, kedden még további vádak is felmerültek ellene: a rendőrség jelenleg a fenti vádak mellett a szexuális erőszak, valamint a gyilkossággal való fenyegetés gyanúját is vizsgálja.

A Greater Manchester Police szerdai közleményében adta hírül, hogy a vasárnap letartóztatott Mason Greenwoodot óvadék ellenében, a további nyomozásig szabadlábra helyezték. A játékos klubja, a Manchester United szinte azonnal reagált a játékosról megjelent vádakra, és közölték, “további intézkedésig” felfüggesztik Greenwoodot.

A 20 éves játékos 2019-ben debütált, és azóta 129 alkalommal lépett pályára a Manchester United színeiben, majd az angol válogatottba is bekerült 2020-ban. A szexuális zaklatással kapcsolatos vádak után a Nike is felfüggesztette a munkát a játékossal, és az EA is megerősítette, hogy eltávolították a FIFA 22-ből az aktív csapatok közül.