Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Csak óvatosan! Ismét az OTP nevében próbálnak meg adatokat kicsikarni a csalók

Budapest, 2022. december 11. OTP bankfiók világító céglogója az Europeum Bevásárlóközpont árkádsorán karácsonyi díszkivilágítással, a Blaha Lujza térnél. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az OTP Bank közleményben figyelmeztette az ügyfeleit, hogy a látszólag tőlük érkező SMS-ek valójában adathalászok próbálkozásai.

„Internetes csalók az OTP Bank nevében olyan sms üzenetet küldenek, amelyben hamisan arról tájékoztatják az ügyfeleket, hogy a bankkártyájuk le lett tiltva, és a feloldáshoz egy rövidített, de az OTP Bank nevét tartalmazó weboldalra való kattintást kérik.”

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

„Az OTP Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az sms-t nem a bank küldte, a benne szereplő linkre ne kattintsanak, mert az egy adathalász oldalra visz, ahol az adathalászok megpróbálják az ügyfelek elektronikus bankoláshoz szükséges adatait megszerezni.”

„A bank kéri ügyfeleit, hogy sms üzenetben vagy emailben kapott linkre való kattintás helyett a hivatkozott oldalt minden esetben a böngésző kedvenceiben elmentett, vagy a böngészőbe közvetlenül begépelt módon nyissák meg! Ha adataik adathalász csalók kezébe kerültek, a lehető leghamarabb jelezzék az esetet az OTP Banknak!” – írták közleményükben.

Az OTP legutóbb decemberben figyelmeztetett hasonló próbálkozásokra. Akkor azt írták, hogy folyamatosan vizsgálják az adathalászok legújabb csalási formáit és együttműködnek a hatóságokkal.

Kiemelték, hogy a bank sosem kér sem PIN-kódot, sem egyéb bankkártya adatokat, valamint felhívták az ügyfelek figyelmét, hogy kizárólag a hivatalos online oldalakat használják a banki felületre történő belépésre.