Összecsaptak a rendőrök és a lezárások ellen tüntető bulizók Brüsszelben

Fotó: Politie Brussel HOOFDSTAD Elsene - Police de Bruxelles CAPITALE Ixelles/Facebook
not image

Kornis Vivien

2021.május.1 - 22:41

Ismét összecsaptak a brüsszeli rendőrök és a koronavírus-szabályok ellen tiltakozó, partiéhes belga fiatalok.

Néhány száz, a koronavírus-járvány elleni korlátozásokkal szemben tiltakozó ember gyűlt össze egy brüsszeli parkban szombaton, a belga rendőrök azonban vízágyúval és könnygázzal készültek a tömeg oszlatására.

Az Independent tudósítása szerint az elmúlt hónapban ez már a második ilyen jellegű, szabadtéri esemény. A kormány intézkedései és a főváros kérései ellenére főleg a fiatalok állnak ellen maszkviselési és távolságtartási szabályoknak. 

A rendőrség hamar megérkezett a helyszínre, miután figyelmeztetést kaptak az esemény megszervezéséről, az összecsapások pedig késő délután kezdődtek. 

Néhány tüntető egy tábortűz körül gyűlt össze, hogy onnan a “Szabadság!” és “Hol a buli? Itt a buli!” csatakiáltásokat kiabálják együtt, néhányan pedig a rendőröket dobálták különböző tereptárgyakkal. 

A brüsszeli ügyészség figyelmeztette a lakosságot, hogy a rendőrség intézkedni fog a parkban, és eljárás indulhat azok ellen, akik megszegik a szabályokat. Egyelőre tisztázatlan, hogy hány embert tartóztattak le és hányan sebesültek meg, de a szemtanúk szerint legalább egy jelenlévőt hordágyon vittek el a mentők.