Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,82 Ft
Euró
392,02 Ft
Font
466,76 Ft
Bitcoin
58,008 $

Kiosztották az Oscar-díjakat, az Oppenheimer és Robert Downey Jr. is nyert

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az Oppenheimer lett a legjobb film, míg Robert Downey Jr. például mellékszereplőként lett Oscar-díjas.

...svg content...Fotó: EPA/CAROLINE BREHMAN
Kult

Takács Petra

Szerkesztő

Senki számára nem lehet meglepetés, hogy az Oppenheimer kapta a legjobb filmnek járó díjat az Oscar-gálán 2024-ben. Az sem okozhatott különösebb sokkot, hogy a legjobb színész Cillian Murphy lett az Oppenheimerben nyújtott alakítása után, míg Emma Stone, a Szegény párák sztárja vitte el a legjobb színésznőnek járó díjat, ami már a második ilyen elismerése a filmszakmában.

A 96. díjátadón a mellékszereplőket is jutalmazták, így lett Robert Downey Jr. győztes, aki ugyancsak remek alakítást nyújtott az Oppenheimerben. A film szinte minden kategóriában tarolt, miután Christopher Nolan a legjobb rendezési díjat húzta be az alkotással, aki két Oscarral távozhatott. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Mindez, ha nem lenne elég, a legjobb filmzenét is az Oppenheimer nyerte meg: Ludwig Göransson második Oscar-díját kapta a Fekete Párducért öt éve elnyert trófeája után. A legjobb női mellékszereplő kategóriában pedig a Téli szünet szereplője, Da’Vine Joy Randolph örülhetett Los Angelesben.

„Olyan sokáig más akartam lenni, de most rájöttem, hogy csak önmagamnak kellett lennem, és köszönöm, hogy megláttatok” – mondta könnyeivel küszködve a Dolby Színház közönségének a színésznő.

Liner/MTI

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Lezuhant a Gazprom egyik utasszállító repülője Moszkva közelében

Tesztrepülés közben lezuhant egy Szuhoj utasszállító repülőgép Moszkva közelében, a fedélzeten tartózkodó három fős személyzet sorsa egyelőre ismeretlen.