Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Ezzel a lépéssel megoldódna az iskolai igazolások problémája

Az EESZT és a Kréta összekapcsolásával többé nem lenne szükség orvosi igazolásokra az iskolákban, hiszen a rendszerben minden fontos információt látnának a tanárok. Mindezt a gyermekorvosok is támogatják.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének (HGYE) elnöke, Havasi Katalin az InfoRádióban úgy fogalmazott, miszerint régi probléma, hogy az iskolák minden esetben orvosi igazolást várnak el a hiányzó diákoktól. Elmondása szerint orvosi szempontból erre nem sok szükség van, hiszen a szülő felelős azért, hogy a gyermekéről megállapítsa, hogy jól vagy rosszul van, hogy orvoshoz vagy iskolába viszi.

Ha az EESZT-be felkerül a jövőben az az információ, hogy a gyermek megjelent az orvosánál, és ő úgy találta, hogy például vírusfertőzése van, amiből öt napon belül meg fog gyógyulni, akkor ez automatikusan megjelenne a Kréta felületén is. Ezt pedig a gyermek iskolájában az osztályfőnök és iskolaigazgató is meg tudja tekinteni. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Havasi Katalin szerint ezzel le lehetne zárni az orvosi igazolások problémáját, mert ez teljes mértékben helyettesíthetné az igazolást. Majd hozzátette: az EESZT és a Kréta összekapcsolásának további előnye lenne, hogy egy tartósabb betegség esetén látná a tanár, hogy az orvos visszarendelte a gyereket és meghosszabbította a gyógykezelését.

Ilyen formában követhető lenne a pedagógus számára, hogy a gyermek az „iskola mellé ment”, vagy valóban betegség miatt hiányzott. „Ezért támogatta az egyesületünk azt, hogy amikor az EESZT-fejlesztések további lépéseit meghatározzák, akkor ez egy célszerű megoldás lenne” – magyarázta a HGYE elnöke.

Végül hozzáfűzte azt is: „Ebben az összekapcsolt rendszerben az iskolai szűrővizsgálatok és a testnevelés órán végzett felmérések eredményeit is meg lehetne osztani, természetesen szigorú szabályok szerint. Így például, ha egy kamaszt évek óta nem látott a háziorvosa, de az iskolában észlelnek nála valamilyen egészségkárosodást, akkor erről a háziorvos is azonnal értesülne”.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.