Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,72 Ft
Euró
384,85 Ft
Font
451,15 Ft
Bitcoin
67,529 $

Őrülten ravasz ötlete támadt egy brazil politikusnak a koronavírus elleni harcra

A legtöbbeknek teljesen elállt a szava, miután Alberi Dias, a helyi tanácsa tagja olyan ötletet vetett fel Canela városának gyűlésén, amire senki sem számított. Brazíliában 13 hónapja tombol a koronavírus-járvány, a Covid-19 halálos áldozatainak száma közel 280.000, így óriási nyomás helyezedik a döntéshozókra.  Rengeteg olyan vállalkozás van a környéken, amik rendelkeznek helikopterekkel és repülőkkel… Nem […]

...svg content...Fotó: Jan Amiss/Pixabay
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A legtöbbeknek teljesen elállt a szava, miután Alberi Dias, a helyi tanácsa tagja olyan ötletet vetett fel Canela városának gyűlésén, amire senki sem számított. Brazíliában 13 hónapja tombol a koronavírus-járvány, a Covid-19 halálos áldozatainak száma közel 280.000, így óriási nyomás helyezedik a döntéshozókra. 

Rengeteg olyan vállalkozás van a környéken, amik rendelkeznek helikopterekkel és repülőkkel… Nem tudom, hogy létezik-e az alkohol kézfertőtlenítő gélnek folyékony változata, de szerintem jó ötlet lenne ezzel permetezni, mert a vírus is a levegőben száll Soron kívül A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

– vetette fel Dias az ötletet a Metropóles hírportál szerint.

A tanácstag hozzátette, azért gondolja, hogy jó ötlet lehet a javaslata, mert a termőföldeket is hasonló módszerrel permetezik, az alkoholos gél pedig nem okoz károkat. Egy politikustársa hangosan kinevette a férfit, akinek a Guardian szerint egyébként a weboldalán is olvasható szlogenje a következő: Ha a politikát derék férfiak irányítják, az az embereknek csak a javára válhat.

Dias javaslata nem aratott osztatlan sikereket, bár a közösségi oldalak felhasználói leginkább csak jót mulattak a felvetésen. Ez a fickó lehetne a következő egészségügyi miniszter – írta egy vicces kedvű felhasználó a Twitteren, arra célozva, hogy Bolsonaro, az ország elnöke újabb egészségügyi minisztert nevezett ki a napokban, a koronavírus-járvány kirobbanása óta szám szerint a negyediket.