Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,33 Ft
Euró
378,67 Ft
Font
441,46 Ft
Bitcoin
40,942 $

Csütörtök reggel már mínuszokat is mértek, annyira hideg volt

A top10-es listán immár csak negatív értékeket látni, amire jó ideje nem volt példa.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Durva”, de fagyott reggel – ezzel a címmel osztott meg bejegyzést az Országos Meteorológiai Szolgálat a hivatalos közösségi médiás oldalán. A Facebookon megjelent posztban azt írják:

„Az elvonult hidegfront mögött szeles, de napos időben volt részünk a tegnap. Hideg léghullámok is érkeztek a magasban, ennek hatására pedig rendesen lehűlt a levegő reggelre (persze ehhez az is kellett, hogy leálljon a szél)”.

Megjegyzik, a top10-ben végre csak negatív értékeket látni hosszú idő után. Zabar állomáson például -3,7 fokot mértek, míg Fülöpháza Hattyús-szék állomáson -2,6 fokot.

Gagybátor, Szikszó Vízmű és Fertőrákos állomásokon -2,4 fok volt a hőmérséklet, Mohora állomáson -2,1, Kakucs állomáson -2,0, Felcsút és Szécsény állomásokon -1,9, Mihálygerge állomáson pedig -1,7.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy globális szinten, a legfrissebb adatok elemzése alapján a mérések kezdete óta a 2023-as október volt idáig a legmelegebb. Emellett az idei lehet a legmelegebb év, amennyiben a november és a december nem hoz rekordhideget.

Az USA hadihajóját riasztották a Vörös-tengeren három kereskedelmi hajót ért támadás miatt

Három kereskedelmi hajót ért rakétatámadás a Vörös-tengeren, ami miatt az USA hadihajójának kellett akcióba lendülnie.

Az agrárgazdasági kamara új cégével segíti a vadkárt szenvedett gazdálkodókat

A NAK bejelentette, céget alapít, hogy peres ügyekben átvállalja a gazdálkodók jogos vadkárköveteléseinek behajtását, hogy az érintettek minél hamarabb hozzájussanak az őket megillető pénzhez.