Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Megszavazták a veszélyhelyzeti törvény meghosszabbítását a parlamentben

Megszavazta az Országgyűlés a vészhelyzeti törvény hatályának meghosszabbítását, így az a ház őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig lesz hatályban.

...svg content...Szavazás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Ez azt jelenti, hogy körülbelül szeptember végéig vagy október elejéig hivatalosan is járványügyi vészhelyzet lesz hatályban Magyarországon. A kormány azzal indokolta korábban a döntést, hogy megkönnyíti a döntéshozatal a járványügyi intézkedések területén.

Az április 21-én benyújtott törvényjavaslatot végül a kormánypárti többség 128 igen és 57 nem szavazat mellett fogadta el – írja a Telex. Ezzel pedig a vészhelyzeti kormányrendeletek is hatályban fognak maradni. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Még tavaly novemberben a kormány előterjesztésére a parlament megszavazta a felhatalmazási törvény új formáját, amely azt tette lehetővé, hogy a rendkívül jogrend idején hozott rendeletek 15 nap helyett 90 napig lehetnek hatályosak.

Ezt a rendkívül jogrendet idén februárban, a kormánypárti kétharmados többség révén meghosszabbították, vele együtt pedig a rendeletek hatálya is meghosszabbodott. Erre akkor a kormány indoklása szerint a harmadik járványhullám miatt volt szükség.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.