Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Orosz-magyar megállapodás született az Il-103 repülőgépek gyártásáról

Szerződést írt alá az orosz Iljusin vállalat és a magyar Aviation Engineering az Il-103-as repülőgépek magyarországi modernizálásáról és gyártásáról – közölte az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium sajtóosztálya szerdán.

Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A tárca tájékoztatása szerint a felek megállapodtak a többcélú könnyű repülőgép korszerűsített változatának közös kifejlesztéséről, gyártásáról az Aviation Engineering pécsi bázisán. Az Il-103M a korábban gyártott egymotoros, négyüléses, dugattyús hajtóművel felszerelt repülőgép továbbfejlesztett változata lesz.

A modernizált Il-103 univerzális platform, amely a megrendelő igényének megfelelően többféle változatban előállítható: kiképzési, magánfelhasználási, turisztikai, sürgősségi orvosi ellátási, nehezen elérhető régiókba való utas- és teherszállítási, környezetfigyelési, járőrözési vagy mezőgazdasági célokra. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

Az Il-103 szűzrepülése 1994-ben történt, a gépet 1997-től 2007-ig sorozatban gyártották a Luhovicki Repülőgépgyárban. Összesen mintegy 60 darab készült belőle. Mivel a típus oktatórepülőként is használható, Oroszországban „repülő iskolapadnak” nevezték el.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.