Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Az orosz elnök fontos ígéretet tett a külföldi cégeknek

Putyin szerint az európai vállalatok visszatérnek Oroszországba.

Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin jóslatai szerint az európai cégek kénytelenek lesznek visszatérni az orosz piacra, ha fenn akarnak maradni. A hatóságok pedig nem fogják őket megakadályozni ebben – számolt be róla az orosz TASZSZ hírügynökség.

Nincs kétségem: az idő múlásával sok partnerünk – legalábbis az európai országokból – visszatérnek majd az orosz piacra. Az élet egyszerűen ráveszi őket, hogy megtegyék” – mondta Putyin pénteken a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris ülésén a sajtó kérdéseire válaszolva. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

És mi nem fogunk akadályokat gördíteni eléjük, nyitottak vagyunk az egész világ felé. Azt azonban fel kell ismerniük, hogy tisztelettel kell viszonyulnunk egymáshoz” – hangsúlyozta Putyin.

A szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum a Roscongress Alapítvány szervezésében június 15. és 18. között zajlik. Az idei fórum címe: „Új lehetőségek egy új világban”. Számos – az orosz gazdaság szempontjából lényeges – témát tárgyalnak.

Ezek közé tartozik a KKV-k helyzete, valamint a fiatalok bevonása az üzleti életbe. Az orosz-ukrán háború, valamint az ebből fakadó infláció komoly nehézségek elé állította az orosz cégeket, ugyanakkor a nyugati vállalatok is óriási veszteségeket szenvednek el a kivonulás miatt.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.