Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az Örökkévalók volt 2022 legnézetebb szuperhősfilmje

TÉMÁK:
#Disney+ #Streaming
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Disney+-on az Örökkévalókat az összes többi Marvel-filmnél is többen nézték meg.

A Nielsen által nyilvánosságra hozott, a tavalyi évre vonatkozó streaming-adatokból derült ki, hogy a kritikusok körében aligha népszerű Örökkévalókat streamelték a legtöbben tavaly a szuperhősfilmek közül. A lista alapján pedig csak egyetlen Marvel-film került fel a 15 legjobb streamingfilm listájára: az Örökkévalók pedig a 13. helyen áll, 4,2 milliárd megtekintett perccel.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A lista legtetején az Encanto című mese áll a maga több mint 27,4 milliárd perces megtekintésével, majd olyan animációs filmek követik, mint a Pirula Panda; az Énekelj! 2; a Vaiana (Moana); illetve a Jégvarázs.

A listára még felfért az Adam projekt, a Hókusz pókusz 2. és a Ne nézz fel! című film is, ám több szuperhősfilm nem jutott be a legnézettebbek közé az Örökkévalókon kívül.

Ennek ellenére a sorozatokat tekintve egy szuperhősös széria bekerült a legtöbbet streameltek közé, de nem a Marvel egyik alkotásáról van szó: noha tavaly debütált a Holdlovag, a Ms. Marvel és az Amazon: Ügyvéd is, egyiknek sem sikerült kirívóan magas nézettséget generálnia.

Ehhez képest a Prime Video véres szuperhős-szatírasorozatának, a The Boysnak sikerült a 11. helyen landolnia, míg a Netflix szuperhősös akciósorozata, Az Esernyő Akadémia a 13. helyen végzett. Visszatérve az Örökkévalókra, igen nagy meglepetés, hogy ez volt a legtöbbet streamelt szuperhősös film, tekintettel az igen lagymatag fogadtatásra, ráadásul a mozikasszáknál sem teljesített túl fényesen.