Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,84 Ft
Euró
386,47 Ft
Font
454,21 Ft
Bitcoin
69,477 $

Őrizetbe vették Afrikában a Szlovák Titkosszolgálat volt helyettes vezetőjét

Épp Szlovákiába tért volna vissza, amikor elfogták.

...svg content...Fotó: Depositphotos A kép illusztráció.
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Paraméter a TASR értesülései nyomán számolt be arról, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaságban vették őrizetbe Boris Beňát, a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) egykori helyettes vezetőjét. Peter Kubina, Beňa ügyvédje csupán annyit erősített meg, hogy valóban őrizetbe vették a férfit, ám elmondása szerint azt nem tudja, hogy miért.

Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy Beňát nem körözik a szlovák hatóságok, és eredetileg vasárnap tért volna vissza Szlovákiába: Soron kívül Autoimmun betegségekre utalhat az, ha valakit gyakran gyötörnek rémálmok

„Legálisan, munka céljából tartózkodik a Kongói Demokratikus Köztársaságban kb. fél éve. A szlovák hivatalok előre értesítve voltak a kiutazásáról, mivel a rá kiszabott feltételes szabadságvesztés mellett pártfogói felügyeletet is elrendeltek.”

Boris Beňát 2021-ben 5 évre felfüggesztett 3 év szabadságvesztésre, valamint 14 ezer eurós bírság befizetésére büntették, miután kenőpénz elfogadásában, valamint bizalmas információk veszélyeztetésének vétségében bűnösnek találták.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.