Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

Óriási nyomás alatt vannak a háziorvosi praxisok

Azon túl, hogy az oltásokat is napi rendszerességgel kell beadniuk a háziorvosoknak, az újonnan diagnosztizált betegekről is gondoskodniuk kell, így dupla teher nehezedik a vállukra.

Bicske, 2021. március 26. Egy nő megkapja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának első adagját Török Péter bicskei háziorvos Kossuth téri rendelőjében 2021. március 26-án. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Békássy Szabolcs, az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, a magyar háziorvosok a Magyarországon beadott mintegy 1,7 millió vakcina mindegyikében, közvetlenül, vagy közvetett módon, az oltópontokra történő irányítás által, részt vettek.

Ez komoly eredményként értékelhető, és nem véletlen, hogy már Nyugat-Európában is felfigyeltek a hazai praxisok tevékenységére, vizsgálva azt, hogy miként lehetne bevonni az adott országokban is háziorvosokat az oltási programok felgyorsítása érdekében. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

A szakember hozzátette, az oltási folyamatok lebonyolítása, illetve a gyógyító munka összehangolása rendkívül nehéz, ám megoldható procedúra, mely során a praxisok maguk dönthetnek, hogy miként szervezik meg a rendeléseket.

Az oltásokra hét végén is sort keríthetnek a praxisok, amely után akár 80 ezer forintos honoráriumban is részesülhetnek az állam támogatása jóvoltából.

Békássy Szabolcs nagy reményekkel várja az új indiai és kínai vakcinákat, ugyanis a harmadik fertőzési hullám teremtette drámai helyzetből szerint egyetlen kiutat a széles körű vakcináció jelenthet.

A szakorvos megemlítette a favipiravir hatóanyagú készítményeket, melyek időben való szedésével megelőzhető a súlyosabb tünetek kialakulása, így a páciensek jó eséllyel nem kerülnek be a kórházakba.

A favipiravir hatóanyag-tartalmú készítményből a háziorvosok – annak alkalmazásának bevezetése óta, mintegy két és fél hét alatt – több mint 37 dobozzal írtak már föl a betegeik részére, ami ugyancsak azt mutatja, hogy mekkora terhelés alatt vannak a praxisok, amelyekben egyre fokozódó a betegforgalom.

Új LMBTQ-ellenes törvényt fogadtak el Ghánában

Hónapokig tartó vita után mégis elfogadták az erősen vitatott új törvényt.