Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Orbán Viktor: Magyarország biztonságát erősíti a svéd NATO-csatlakozás

Mindemellett pedig a svéd-magyar hadiipari együttműködés is.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában jelentette ki, a svéd-magyar hadiipari együttműködés és Svédország NATO-csatlakozása erősíti Magyarország biztonságát. Megjegyezte, a svéd miniszterelnök pénteki látogatása sikerrel járult hozzá a két ország közötti fair és tiszteletteljes viszonyhoz.

Ugyanakkor közölte, maradtak és lesznek is véleménykülönbségek, „hiszen mi, svédek és magyarok nem vagyunk egyformák”, de „megértéssel tekintünk a különbözőségeinkre, ahogyan az komoly nemzetekhez illik”. Ezt követően a miniszterelnök részletesen ismertette a megkötött katonai és hadiipari megállapodásokat. Soron kívül Változékony időnk lesz szerdán, néhol jégdara és hózápor is lehet

Az MTI közlése szerint kifejtette, hosszú és számos vitával színesített kapcsolatunk van a skandináv országokkal, szerinte „a viták rendezésébe többen is megpróbáltak kívülről beavatkozni”. Elmondása szerint „ez nem segítette, hanem hátráltatta az ügyet”, ismételten hangsúlyozva:

„Magyarország szuverén ország és nem tűri, hogy mások diktáljanak neki, legyen szó a döntések tartalmáról vagy időzítéséről.”