Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,310 $

Orbán Viktort egy esetleges magyarországi merényletről is kérdezték

Orbán Viktor úgy fogalmazott, kétségkívül van veszély Magyarországon is, hogy egy hasonló merénylet történjen egy politikus ellen, mint amit Robert Ficóval szemben követtek el.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota javulóban van, és már nyilatkozott is. Ez mindenképpen jó hír, valószínűleg teljesen fel fog épülni az ellene elkövetett támadásból, de hosszú a lábadozási idő. Orbán Viktor közben arról beszélt egy interjúban, Magyarországon is történhet hasonló bűncselekmény, van ilyen veszély.

„Kétségkívül van ilyen veszély. A szlovákokat hónapokig hergelték Fico ellen, mert a háborúpárti országot átfordította békepárti irányba. Ilyenkor egy háborúpárti ember úgy érezheti, morálisan fel van hatalmazva arra, hogy megölje a miniszterelnököt.” – fogalmazott Orbán Viktor a Mandinernek adott interjújában. Soron kívül Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely újabb bocsánatkérését

„Ami a kommenteket illeti, át kell gondolni, hogy ezen a területen is világos határokat húzzunk, szabályokat állítsunk fel. Ellenkező esetben ebből az egyedi támadásból napi gyakorlat lehet.” – tette hozzá a válasza részeként a magyar kormányfő.

Ahogyan Orbán fogalmazott, különleges kapcsolata van Ficóval, akit igazi harcosnak tart, és nemcsak amiatt, mert túlélte az ellene elkövetett merényletet. „Különleges kapcsolatom van Ficóval, aki magyar­ellenes politikusból szuverenista politikussá lett. A felvidéki magyarokra szüksége van Szlovákia szuverenitásának megőrzése érdekében, látható, hogy a szlovák–magyar együttműködés az ő népének is érdeke. Mára szövetségesekké váltunk az európai frontvonalon, ezért az első gondolatom az volt, hogy komoly veszteség ért minket.

Orbán Viktor már keresi a lehetőséget arra, hogy meglátogassa Ficót, és személyesen beszéljen vele a történtekről, a jelenlegi állapotáról. „A kollégáival és a családdal kapcsolatban vagyunk, keresem a lehetőségét, hogy meglátogassam. Fontosnak érzem, hogy kifejezzem a személyes tiszteletemen és a bajtársiasságon túl a magyar nép jókívánságait.”