Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,83 Ft
Euró
394,50 Ft
Font
466,81 Ft
Bitcoin
68,318 $

Orbán Viktor Magyar Péterről: „Ha ő a belső körökhöz tartozott, akkor én nem”

Orbán Viktor miniszterelnök a Blikknek adott exkluzív interjút, melyben többek között Magyar Péter is szóba került.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond vidéki kampánykörútján Kaposváron 2024. április 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Az interjú során a miniszterelnök beszélt Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról is, melyek kapcsán elmondta, hogy mindkettőt nagyon sajnálja, ugyanakkor úgy érzi, egyiküknek sem nagyon volt más választása. Utóbbi kapcsán külön megemlítette, hogy esetében érez némi túlzást, hiszen Varga Judit csak azt tette, amit az elmúlt 25 évben minden igazságügyi miniszter megtett, vagyis jóváhagyta a köztársasági elnök által aláírt kegyelmi kérvényt, ám az ügy fajsúlyossága miatt végül neki is távoznia kellett.

Ettől függetlenül Orbán Viktor bizonyos témákban továbbra is kikéri Varga Judit véleményét, ugyanis, mint fogalmazott, „Nagyon ritkán kerül Magyarországon előtérbe olyan felkészült, tapasztalattal rendelkező, európai kitekintésű politikus, mint Varga Judit, úgyhogy én igyekszem az ő tudását bekötni valahogy a saját döntéseimbe.” Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A beszélgetés során Szóba került Varga Judit volt férje, a ma már a Tisza Párt alelnökeként ismert Magyar Péter is, akiről Orbán Viktor az alábbiakat mondta:

„A szóban forgó úriembert nem ismerem, életemben két mondatnál többet nem váltottam vele és az is teljesen formális volt. Ha ő a „belső körökhöz” tartozott, akkor én nem. Egyébként is nehezen megyek túl a politikán és nem szívesen mondok véleményt az emberekről, különösen olyanokról nem, akiket nem ismerek. Könnyű megbántani valakit, vagy igazságtalanságot elkövetni. Az biztos, hogy kicsit szokatlan, hogy az ember a saját feleségét lehallgatja és utána a vele való rögzített beszélgetést politikai célokra használja. De ez is több annál, mint amit mondani akartam. Judittal szemben a személyes érzelmeink azért erősek, mondom, barátság is van és az, hogy őt szenvedtetik vagy sanyargatják, az mindannyiunknak fáj.

Végül Orbán Viktor Magyar Péter politikai karrierjéről elmondta, hogy mivel a vele kapcsolatos történések a baloldalon zajlanak, azt az ellenzék belügyének tekinti, így egyáltalán nem zavarja.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.