Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Orbán Viktor magyarázatot vár: Hol volt az iskolaigazgató?

Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde után a Várkert Bazárban 2023. február 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktort egyáltalán nem lepte meg az emberek reakciója az iskolaügyben, melyben egy tanárasszisztens és egy 15 éves fiú az érintett.

Rengeteg embert háborított fel a legutóbbi iskolaügy kapcsán, aminek továbbra sem értek a végére. Orbán Viktor miniszterelnök többek között erre is kitért a péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádió stúdiójában.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Kiderült ugyanis, hogy az egyik budapesti iskola pedagógiai asszisztense fiatalkorú fiúval folytatott szexuális viszonyt. Rá pár nappal egy másik fiatalkorúval elkövetett szexuális visszaélés is napvilágot látott, amiből szintén komoly ügy lehet.

Orbán megjegyezte, kevés olyan ország van a világon, amely annyira fontosnak tartja a gyerekeket, mint a magyar. A miniszterelnök nem lepődött meg azokon a reakciókon, amiket ez az ügy kiváltott.

Hozzátette, a magyarok komolyan is gondolják, amiket mondanak az üggyel kapcsolatban, és ha tehetnék, meg is tennék. „Ha tehetnék, meg is tennék azt, amit mondanak, mert Magyarországon a gyerek az szent is sérthetetlen.”

Alapesetben a felnőttek azok, akik megvédik a gyerekeket, és a szülőknek van egy felelősségük ebben. „Van nekem is teendőm az ügyben, én is fel vagyok indulva, amikor ez szóba kerül.” Ennek kapcsán feltette a kérdést, hol voltak ebben az esetben a felnőttek. „Hol volt az iskolaigazgató? Hol volt a tankerület, aminek az a dolga, hogy megvédje a gyerekeket, hogy figyeljen rá.”

Orbán Viktor pénteken a belügyminiszterrel is találkozni fog, akitől világos válaszokat vár, miszerint hogyan történhetett meg ez, és elvárja, hogy minden ilyen esetet tárjanak fel. „Nagyon fájdalmas esetek, de ha a szőnyeg alá söpörjük, akkor a számuk nőni fog.”