Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Orbán Viktor búcsúja a Liu-testvérektől

Fotó: Liu Shaoang ünnepel, miután megnyerte a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres döntőjét 2022. április 9-én. MTI/EPA/Andre Pichette
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar miniszterelnök is hálás a Liu-testvéreknek, akik rengeteg nagy eredménnyel járultak hozzá a magyar sporthoz.

Nem gondoltuk volna, hogy valaha is megtörténik ez a nagy sikerek után, de az élet kiszámíthatatlan. Ez a sportra is igaz, és mindig vannak váratlan helyzetek, amikkel nehéz mit kezdeni.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Az egész országot bejárta a hír, hogy a Liu-testvérek országváltásra készülnek, és ekkor már mindenki tudhatta, hogy valószínűleg Kínáról van szó. Nem sokkal később megerősítést nyert, hogy valóban az ázsiai ország színeiben szeretnék folytatni a karrierjüket.

Voltak, akik felháborodtak ezen, míg mások inkább köszönetet mondtak, hiszen nélkülük ezek az eredmények soha nem születhettek volna meg. Legalábbis erősen valószínűtlen, mert két olyan gyorskorcsolyázóról beszélünk, akik kivételes tehetségek.

Orbán Viktor miniszterelnök is elköszönt a bajnokoktól, akiket Magyarország olimpiai bajnokainak nevezett. „Sok sikert az új kalandhoz!” – írta a posztjában Orbán, ami rövid idő alatt több ezer like-ot kapott.