Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,71 Ft
Euró
387,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
69,517 $

Orbán Viktor: Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz

Mint fogalmazott: „örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben”.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

„A Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) egy szimbolikus esemény, amely jól írja le Európa helyzetét” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva szerdán Brüsszelben. Mindemellett azon a véleményen van, hogy Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

A miniszterelnök a NatCon második napján úgy fogalmazott, hogy a rendezvény betiltása, majd később az engedélyezése olyan, mintha a nyolcvanas évek végén lennénk Magyarországon, amikor a „szabadság erői, meg az elnyomás erői viaskodnak egymással”. „Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben” – jegyezte meg. Soron kívül Vörös szuperóriás csillag szomszédságában csodálhatjuk meg a holnapi teliholdat

Míg arra a kérdésre, hogy mi a nemzeti konzervatívizmus legfontosabb feladata most, Orbán Viktor azt felelte: szabadság, család, béke – írta meg az MTI. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Hidvégi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője nemrégiben arról beszélt, miszerint „minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt”.

Egyúttal szerinte azt jelzi, hogy az Európai Unióban egyre jobban félnek a szuverenista erők véleményétől, félnek Orbán Viktortól és a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián résztvevőktől. „Gyakorlatilag el akarják őket hallgattatni” – mondta arról, hogy a brüsszeli polgármester rendőrökkel akarta leállítani Orbánék rendezvényét.

Orbán folytatja a harcot Brüsszelben, nem enged bizonyos értékekből, és ezek pontosan azok az éles határvonalakat, amiket mindenképpen tartani fog, ahogyan tartott is a korábbi években. Most azonban minden eddiginél nagyobb ellenszélben kell ezt megtennie, ami jól látható.

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.