Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Toroczkai kérdezett, Orbán válaszolt, amire mindenki odafigyelt

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján 2022. június 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Takács Petra

2022. június 28. - 15:59

Orbán Viktor szerint a Mi Hazánk oltásellenes volt, és az is maradt, így ebben biztosan nem értenek egyet.

Toroczkai László (Mi Hazánk) arról beszélt, örülnek, ha a megyéket újra vármegyéknet hívják, a kormánymegbízottakat pedig főispánnak. Ugyanakkor azt javasolta, hogy a történeti magyar alkotmányról is beszéljenek, és ne pártprivilégiumént kezeljék azt. Szintén üdvözölte, hogy megfogadta a kormány a javaslatukat a különadókról. Ugyanakkor a koronavírus-járvány fő haszonélvezői nem a légitársaságok voltak, hanem a kaszinók és a digitális multik. Felvetette a digitális adó bevezetését, Ausztriában ez öt százalék, ők 15 százalékot javasolnak – jelezte.  

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában úgy fogalmazott: önök ellenzékben vannak, amit tiszteletben tartanak. Egy esetben nem tudják ezt majd megtenni, ha úgy végzik, mint elődpártjuk és beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá, “szabaddemokratikus levegőt szippantani”.

Jelezte, a történeti alkotmányról külön beszél az alkotmány. Az alkotmányértelmezési módszerek között kiemelt helyen szerepel a történeti alkotmány. Extraprofitadót azokra területekre tudnak kivetni, amelyekre jogilag lehetséges, a koncesszióval szabályozott területek nem ilyenek – mondta.

A digitális társaságok nemzeti hatáskörben történő adóztatásáról kiemelte: örül, ha tudnak együttműködni, ugyanis nagyon lassan halad az Európai Unió. Előkerül majd minden EU-csúcson, keresik a megoldást, de olyan nagy országok, mint Franciaország sem tudták még megoldani. A nemzetközi digitális cégek kihúzzák magukat az adószabályok alól – közölte, hangsúlyozva: egyedül nem mennek semmire, az unió államainak együtt kell fellépni.

Toroczkai László újabb példaként a migrációról azt mondta, jó lenne, ha a rendőrök nem azt az utasítást kapnák, hogy taxiztassák a migránsokat és sokszor az embercsempészeket vissza a szerb oldalra, hanem “minimum Ruandáig kellene őket deportálni”. Ha a brit kormánynak van ehhez bátorsága, akkor legyen a magyar kormánynak is – mondta.

Felvetette, hogy 18,5 milliárd forintból milyen oltógyárat szeretne a kormány, szerintük az oltáskampány megbukott. Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, a vírus ügyében nem értenek egyet, ebben nincs semmi meglepő, hiszen a Mi Hazánk oltásellenesek volt, és maradt is. A kormány viszont azt gondolta, a vírus ellen az egyetlen hatékony védekezés amellyel életet lehet menteni, az az oltás.

A Debrecenben épülő vakcinagyár a mostani vírus elleni vakcinák gyártására is alkalmas lesz, de az ambíció ennél nagyobb, másfajta vakcinákat is tudnak majd itt gyártani, és szeretnék, ha minden, kötelezően előírt oltást vakcináját képesek lennének Magyarországon legyártani.

A migrációról szólva rámutatott: nem tartható tovább, hogy háború van tőlünk keletre, s eközben a katonák gyakorlatozás helyett a határon teljesítenek szolgálatot és a rendőrök sem bírják sokáig, mert a családjaik mellől kell őket levezényelni és nem csak a pénzük kevés, a terhelés is nagy. Azt a feladatot adta ki a belügyminiszternek, hogy szeptemberre a rendőrség keretein belül működő, de nem rendőrökből és katonákból álló új testület álljon fel, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik – ismertette.

(MTI)