Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,22 Ft
Euró
389,73 Ft
Font
455,51 Ft
Bitcoin
51,245 $

Toroczkai kérdezett, Orbán válaszolt, amire mindenki odafigyelt

Orbán Viktor szerint a Mi Hazánk oltásellenes volt, és az is maradt, így ebben biztosan nem értenek egyet.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján 2022. június 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Toroczkai László (Mi Hazánk) arról beszélt, örülnek, ha a megyéket újra vármegyéknet hívják, a kormánymegbízottakat pedig főispánnak. Ugyanakkor azt javasolta, hogy a történeti magyar alkotmányról is beszéljenek, és ne pártprivilégiumént kezeljék azt. Szintén üdvözölte, hogy megfogadta a kormány a javaslatukat a különadókról. Ugyanakkor a koronavírus-járvány fő haszonélvezői nem a légitársaságok voltak, hanem a kaszinók és a digitális multik. Felvetette a digitális adó bevezetését, Ausztriában ez öt százalék, ők 15 százalékot javasolnak – jelezte.  

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában úgy fogalmazott: önök ellenzékben vannak, amit tiszteletben tartanak. Egy esetben nem tudják ezt majd megtenni, ha úgy végzik, mint elődpártjuk és beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá, „szabaddemokratikus levegőt szippantani”. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Jelezte, a történeti alkotmányról külön beszél az alkotmány. Az alkotmányértelmezési módszerek között kiemelt helyen szerepel a történeti alkotmány. Extraprofitadót azokra területekre tudnak kivetni, amelyekre jogilag lehetséges, a koncesszióval szabályozott területek nem ilyenek – mondta.

A digitális társaságok nemzeti hatáskörben történő adóztatásáról kiemelte: örül, ha tudnak együttműködni, ugyanis nagyon lassan halad az Európai Unió. Előkerül majd minden EU-csúcson, keresik a megoldást, de olyan nagy országok, mint Franciaország sem tudták még megoldani. A nemzetközi digitális cégek kihúzzák magukat az adószabályok alól – közölte, hangsúlyozva: egyedül nem mennek semmire, az unió államainak együtt kell fellépni.

Toroczkai László újabb példaként a migrációról azt mondta, jó lenne, ha a rendőrök nem azt az utasítást kapnák, hogy taxiztassák a migránsokat és sokszor az embercsempészeket vissza a szerb oldalra, hanem „minimum Ruandáig kellene őket deportálni”. Ha a brit kormánynak van ehhez bátorsága, akkor legyen a magyar kormánynak is – mondta.

Felvetette, hogy 18,5 milliárd forintból milyen oltógyárat szeretne a kormány, szerintük az oltáskampány megbukott. Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, a vírus ügyében nem értenek egyet, ebben nincs semmi meglepő, hiszen a Mi Hazánk oltásellenesek volt, és maradt is. A kormány viszont azt gondolta, a vírus ellen az egyetlen hatékony védekezés amellyel életet lehet menteni, az az oltás.

A Debrecenben épülő vakcinagyár a mostani vírus elleni vakcinák gyártására is alkalmas lesz, de az ambíció ennél nagyobb, másfajta vakcinákat is tudnak majd itt gyártani, és szeretnék, ha minden, kötelezően előírt oltást vakcináját képesek lennének Magyarországon legyártani.

A migrációról szólva rámutatott: nem tartható tovább, hogy háború van tőlünk keletre, s eközben a katonák gyakorlatozás helyett a határon teljesítenek szolgálatot és a rendőrök sem bírják sokáig, mert a családjaik mellől kell őket levezényelni és nem csak a pénzük kevés, a terhelés is nagy. Azt a feladatot adta ki a belügyminiszternek, hogy szeptemberre a rendőrség keretein belül működő, de nem rendőrökből és katonákból álló új testület álljon fel, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik – ismertette.

(MTI)

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.

Cristiano Ronaldo egy zseni, megint gólt lőtt (videó)

Cristiano Ronaldo úgy gyártja a gólokat, mintha kötelező lenne, megint betalált a szaúdi bajnokságban, ami sokat ért.