Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Orbán: visszakaphatják a gyermekes családok a 2021-ben fizetett adójukat, de van egy feltétel

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Világgazdaság üzleti napilap által szervezett konferenciáján lengette be, hogy ha sikerül elérni egy bizonyos GDP-növekedési mutatót, akkor jól járhatnak a gyermeket nevelő szülők.

...svg content...Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján a Budapest Kongresszusi Központ 2021. június 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A miniszterelnök elmondása szerint a mai kormányülésen olyat fog javasolni a kormánynak, mint amire ezelőtt még nem volt példa, ugyanis úgy ahogy van, a gyermeket nevelő szülők visszakaphatják a 2021-ben befizetett adójukat.

A terv az, hogy ha a magyar gazdaságnak sikerül az idei év során elérni az 5.5 százalékos GDP-növekedést, akkor 2022 januárjában-februárjában a gyermeket nevelő szülőknek visszaadnák azt az adót, amit befizettek a 2021-es év során a költségvetésbe.

Orbán kihangsúlyozta, hogy ezt az 5.5 százalékot úgy kellene elérni, hogy egyébként az idei költségvetést 4.3 százalékra szervezeték és a költségvetésben is nagy tartalékok vannak. Mint mondta, ez sem járna azért mindenkinek:

„Húzzunk egy felső határt, mert a leggazabbaknak valószínűleg erre nincsen szükségük. Húzzuk meg valahol ott, ahol az átlagjövedelem van, tehát az átlagjövedelem után befizetett SZJA-t, átlagjövedelem szintje, vagy az alatt befizetett SZJA-t a gyermeket nevelő családok szülőinek adjuk vissza.”

A miniszterelnök elmondása szerint ennek az a célja, hogy a családok újra feltölthessék tartalékaikat, újrarendezhessék költségvetéseiket és meg tudják indítani újra a családi költségvetések normális működését.

Orbán jelezte, hogy a mostani becslések szerint ez egy 550-580 milliárd forint közötti összeg, amely mint mondta nagyon nagy összeg, de javaslata szerint ezt nem szétosztani, nem „ide tenni, oda tenni”, hanem egész egyszerű vissza kell adni azoknak, akik megdolgoztak érte.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.

Nagy rangadót rendeznek vasárnap délután az Európa-bajnokságon

Azok, akik egy igazán jó mérkőzésre vágynak, semmiképpen nem hagyják ki a Lengyelország-Hollandia mérkőzést az Európa-bajnokságon.