Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Óraátállítás 2024: változások a hazai tömegközlekedésben

Az évről évre ismétlődő óraátállítás idén március 31-én, vasárnap hajnalban lesz esedékes, ami több fronton is érinteni fogja a hazai tömegközlekedési szolgáltatásokat.

Fotó: Unsplash/Thomas Bormans
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az óraátállítás érinti a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalak közlekedését, ezen kívül négy nemzetközi vonat menetrendje is módosul Magyarország területén az óraátállítás miatt. A MÁV-Volán-csoport honlapján részletes információk találhatók a vasúti közlekedést érintő valamennyi menetrendváltozásról.

A közúti tömegközlekedést illetően a Volánbusznál mindössze néhány járat közlekedése módosul az óraátállítás miatt Érd, Kiskunhalas és Hódmezővásárhely térségében. Az érintett Volánbusz járatok pontos listája és az új menetrendi adatok a társaság honlapján olvashatók. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

Budapesten a BKK tájékoztatása szerint a főváros tömegközlekedési hálózatának zöme nem érintett az óraátállításban, a legtöbb járat menetrendje ugyanis nem változik, kivételt csak a hajnali 2 óra előtti és 3 óra utáni indulások jelentenek, melyeknél érdemes odafigyelni a menetrendekre. A BKK az óraátállítás időszakában, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között nem üzemelteti majd a közterületi utastájékoztató kijelzőket sem.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.