Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Öngyilkos robbantásos merényletben akart meghalni egy fiatal palesztin Belgiumban

A 23 éves palesztin férfi öngyilkos robbantást akart végrehajtani Belgiumban.

...svg content...Fotó: Unsplash/François Genon
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Előállítottak Brüsszelben egy 23 éves palesztin férfit, aki a belga menekültügyi hivatal (Fedasil) információi szerint öngyilkos robbantásos merényletben mártírként akart meghalni – jelentette szerdán rendőrségi forrásokra hivatkozva a La Derniere Heure című belga lap internetes oldala (dhnet.be).

A férfit szerdán nem sokkal dél után állították elő a belga főváros Anderlecht nevű negyedének egyik szállodájában, az őrizetbe vételt megerősítette a területileg illetékes brüsszeli rendőr-főkapitányság is.

A palesztin férfi szeptember 26-án nyújtott be menedékjog iránti kérelmet Belgiumban. Miután egy későbbi időpontban ismét megjelent a menekültügyi hivatalban, a férfi bejelentette: mártírként kíván meghalni, mivel megtudta, hogy egész családja meghalt Gázában.

A kijelentést követően a fenyegetőző előkerítésére országos hajtóvadászatot indítottak Belgium valamennyi rendőri egységének bevonásával. A brüsszeli ügyészség megerősítette az esetet, azonban nem kívánta kommentálni.

A hírportál emlékeztet, a belga rendőrség minden biztonsági fenyegetésről szóló bejelentést rendkívüli figyelemmel kísér azt követen, hogy október 16-án egy tunéziai féri terrortámadást követett el Brüsszelben. A fegyveres támadásban két svéd állampolgár életét vesztette. Belgiumban „súlyos fenyegetésre figyelmeztető” hármas fenyegetettségi szint van érvényben.

(MTI)

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.