Olyan 3D-s sütemények készülnek egy műhelyben, amibe sajnál beleharapni az ember
Ez történik akkor, amikor a gasztronómiát valaki művészi szintre fejleszti, és olyan dolgokat alkot, amelyek elsőre már-már hihetetlennek tűnnek.
Az ázsiai Siew Boon mindössze három évvel ezelőtt ismerkedett meg a 3D-s tortakészítés mesterségével, akkor, amikor ez a technológia még igencsak gyerekcipőben járt Ázsiában. A tehetsége azonban hamar megmutatkozott és emellett a lelkesedését sem vesztette el, aminek köszönhetően ma már saját Jelly Alchemy nevű vállalkozását irányítja, miközben természetesen a tortákat is tovább készíti.
Kezdetben csak virágmintákkal próbálkozott, majd jöttek az egyre bonyolultabb alakzatok, mára pedig eljutott arra a szintre, hogy gyakorlatilag bármilyen elképzelés megvalósítására képes. A számára már rutinmunkának számító folyamat első hallásra meglehetősen bonyolultnak hangzik, hiszen a tortákhoz használt alga vagy kókuszzselévászonból fejjel lefelé dolgoznak, a részletességet pedig tökéletesen szemlélteti, hogy a virágok sziromról-sziromra épülnek fel, de említhetnénk a madarakat is, amiknek a tollazata is hasonló odafigyeléssel készül.
A torták elkészítése azok komplexitásától függően akár öt órát is igénybe vehet, és gyakran hatalmas türelmet is igényelhet, ám a végeredmény megpillantásakor a készítők mindig azon az állásponton vannak, hogy megérte.
Az alábbiakban bemutatunk néhány mesterművet, melyek természetesen ehetők és a beszámolók szerint nagyon finomak is. A művész további tortáit az Instagram-oldalán találjátok.