Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Mióta itt jártál:

OLED kijelzőt kaphatnak az új iPad és MacBook modellek

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő

Dél-Koreából érkező hírek szerint az Apple már le is adta a megrendelést a különböző méretű kijelzőkre.

A dél-koreai ETNews hírügynökség által nemrég közzétett jelentés szerint az Apple úgy döntött, OLED paneleket kíván használni az iPad és MacBook modellek következő generációs változataiban.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

A honlap információi szerint a cupertinói vállalat 10 és 16 col közötti képernyőket rendelt, és úgy tűnik, már azok gyártói is kiválasztásra kerültek.

A lap írásában foglaltak szerint a márka következő táblagépei 10,8 és 12,9 colos kijelzőkkel kerülnek bemutatásra, míg a laptopok kétféle, 14 és 16 colos változatban lesznek elérhetők. A jelek szerint elsődleges beszállítóként nem túl meglepő módon a Samsung Display lett megjelölve, míg másodlagos partnerként az LG szállíthatja a paneleket az Apple-nek.

A két vállalatnak együttesen kell majd eleget tennie az Apple által leadott megrendelésnek, ám a tételszámról egyelőre nincs információ. Az ETNews úgy tudja, a Samsung 6. generációs képernyőit a táblagépek, míg a 8. generációs változatot a laptopoknál használja majd az Apple.

Ahogyan az lenni szokott, az Apple most sem kommentálta a pletykákat, mint ahogy azt sem tudni, hogy az említett készülékek pontosan mikor érkezhetnek meg a piacra. Iparági informátorok ugyanakkor úgy vélik, az OLED kijelzővel ellátott iPad Pro már 2024-ben megérkezhet, míg a MacBook esetében ennél tovább, egészen 2026-ig kell majd várniuk a felhasználóknak.