Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Olaszországi vízerőmű-katasztrófa: tüntetést szerveztek a szakszervezetek

„Elég volt!” feliratú transzparens mögött vonult mintegy 1500 ember, intézkedéseket követelve a biztonság növelésére.

...svg content...Fotó: MTI/AP/LaPresse/Michele Nucci
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, újabb súlyos baleset rázta meg Olaszországot: az Enel Green Power bargói vízerőművében a Suviana-tónál bekövetkezett egy robbanás, melynek következtében legkevesebb három ember életét vesztette, négy ember pedig eltűnt, akiket jelenleg is keresnek.

Az újabb munkahelyi katasztrófa nyomán az UIL és a CGIL szakszervezetek csütörtökön Bolognában vonultak fel, intézkedéseket követelve: a rendőrség szerint legkevesebb 1500 ember vett részt a tüntetésen, akik egy „Elég volt!” feliratú transzparens mögött vonultak. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

A szakszervezetek tagjai csütörtökön Emilia Romagnában is nyolc órán át sztrájkolnak, megduplázva ezzel a már tervezett országos általános sztrájk időtartamát, mely különösen a tömegközlekedést érinti.

A hatóságok közlése szerint a nyomozók már vizsgálódnak a katasztrófa ügyében, a tűzoltók pedig arról számoltak be, hogy vajmi kevés az esély arra, hogy élve megtalálják az eltűnt embereket. Ennek ellenére a szerda éjszakai sikertelen keresési műveletek után is folytatták a munkát csütörtökön.