Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Egy mesebeli európai úti cél októberben, ahol kellemes 21°C vár bennünket, elérhető áron

Egy mesebeli európai úti cél októberben, ahol kellemes 21°C vár bennünket, elérhető áron

Egy mesebeli európai úti cél októberben, ahol kellemes 21°C vár bennünket, elérhető áron
Shutterstock/Illusztráció

Magyarországon is beköszöntött az őszi hideg, ami sokakat arra ösztönöz, hogy rövid repülőúttal elérhető, napfényes európai úti célt keressenek.

A Conde Nast Traveller szerint erre az egyik legjobb választás a Toszkána szívében fekvő Lucca, amit a lap „Olaszország kevésbé ismert mesebeli városaként” jellemzett. A város különlegessége, hogy miközben megőrizte középkori és reneszánsz kori hangulatát, modern elemekkel is gazdagodott. A Renaissance-kori városfalak, amelyek teljes egészében körbeölelik a történelmi belvárost, ma is érintetlenül állnak, és egyedülálló atmoszférát kölcsönöznek a településnek. A Mirror szerint „Lucca kevésbé zsúfolt, mint Róma vagy a Comói-tó környéke, így ideális helyszín egy nyugodt, kulturális kikapcsolódásra.”

A cikk a videó után folytatódik

Lucca építészeti öröksége lenyűgöző: a városban számos pisai-román stílusú templom található, márványdíszítéseikkel és gazdag homlokzataikkal. A legismertebb közülük a Cattedrale di San Martino, amelynek belsejében egy monumentális Keresztre feszítés-ábrázolás látható. A város legjobb panorámája a Torre Guinigi tetejéről nyílik, amely Lucca utolsó megmaradt toronyháza: „A 45 méter magas torony tetejéről a vidéki táj és a római amfiteátrum körvonalai is jól kivehetők” – írták a beszámolók.

A város felfedezésének egyik legjobb módja a kerékpározás, hiszen a szűk utcákon gyakran nem közlekedhetnek autók. Számos kölcsönző működik, köztük a Porta San Gervasio közelében található Cici Rai, amely a turisták körében népszerű választás. Az októberi időjárás – átlagosan 21°C – ideális a városnézéshez, vásárláshoz és a helyi gasztronómia felfedezéséhez.

Shutterstock/Illusztráció

A kulináris élmények között kiemelkedik a spenótos-sóska torta fenyőmaggal, valamint a gesztenyelisztből készült ravioli, amit a közeli Garfagnana régió inspirált. Az édesszájúak számára kihagyhatatlan a buccellato, egy mazsolával és ánizzsal készült édes kenyér, amelynek eredete egészen a római korig nyúlik vissza. A borok kedvelői pedig a Montecarlo di Lucca testes vörösétől a Colline Lucchesi könnyed fehérboráig válogathatnak.

Lucca tehát nem csupán történelmi és építészeti értékei miatt különleges, hanem azért is, mert képes egyszerre nyújtani nyugalmat, kulturális gazdagságot és gasztronómiai élményeket – mindezt egy olyan környezetben, amelyet méltán neveznek „mesebelinek”.