Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Fontos határidőről tájékoztatott az Oktatási Hivatal

Február vége előtt lejár a jelentkezési lehetőség a középiskolákba.

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök (középen, b) és Natasa Pirc Musar szlovén államfő (j) megtekinti a Lendvai Kéttanítási Nyelvű Középiskola felújított részeit 2023. december 5-én. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel. A hivatal nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok előzetes eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy melyik középfokú iskolákba jelentkezzenek – írták.

A tájékoztatás szerint „idén a mentességgel, illetve kedvezménnyel nem rendelkező tanulók adatai alapján a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 50,48; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 57,50; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,10 pontot értek el”. A korábbi évek eredményei is elérhetők az oktatas.hu felületén, és összevethetők az idei adatokkal. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség – tudatta a hivatal.

Kiemelték: a kitöltött dokumentumokat – február 21-ig – a tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba.A hivatal ismertetése szerint a program jelentkezési lapokat és tanulói adatlapot állít elő. Utóbbin szükséges sorrendbe állítani azon intézményeket, illetve tanulmányi területeket, amelyekre a tanuló jelentkezik. Célszerű több intézményt, illetve tanulmányi területet megjelölni, ám erre vonatkozó előírás, megkötés nincsen. A sorrend módosítására április 8-10. között lesz lehetőség az eljárás későbbi szakaszában.

(MTI)

Szoboszlai visszatért, a 99 percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.